Connex Credit Union

Balancing Confidentiality & Collaboration

It’s no surprise that security and confidentially is a priority for a financial institution – Business had to continue as usual and avoid any possible breaches with any of their activities while getting the new space delivered on time. Understanding the unique needs of the employee teams, demographics, and interests of the members produced a space that maximized each department. Application of those needs required the alignment of every building and FF&E component and allowed the Connex “Unbanking” culture to be represented in the physical space. 

 

Whether it was the positioning of the work areas to allow for the zoned layout, choice of workstations to improve the use of the natural light or the coordination of the material and finish selections to strengthen the Connex brand – the collaboration of the entire project team was all about having a workspace to accommodate the best experience for the interactions that happen every day. Their existing pillars and the vibrant blue and purple colors throughout the space introduced a fresh look and showcased their branding.

 

This renovation included extensive coordination with logistics and security so there were no disruptions in their day-to-day business activities. We determined the best solution was phasing the project to stagger construction activities; this afforded us the ability to meet our safety and quality standards while achieving our goals within the time frame. We were also able to onboard the city building officials to support our phasing plans. Having all stakeholders working in unison to achieve our common goals primed the project for success from the start.


“We opened the cafeteria up for everyone today and the cafeteria was a BIG HIT.  The increased size of the cafeteria, the bench seating, the raised tables in the center…they all have been big wins. Staff is all smiles today and we did this build to reward them for all their hard work and grit.  You guys rocked this design and build out of the park.

 

I wanted to drop a thank you to you and your team. We (Connex) are a team of very high standards and ideals which can be a challenge for vendors to live up to.  You guys…from the beginning…have been lockstep in alignment with us.  We cannot thank you enough for the amazing design, the “hand-holding”, and the professional and top-quality build that occurred. You all did an amazing job and we are very happy with the build.”

 

– Dennis Klemenz, Connex Vice President & CIO

  • LOCATION:
    North Haven, CT
  • DATE:
    May 2019
  • SIZE:
    5,000 SF

Thanks for stopping by. We’d love to help you with your latest design project. Please contact us for a quote today!